Kalaruoat ja kalan valmistus

Kalaruoat ovat osa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Kala sisältää monityydyttymättömiä n-3-rasvahappoja, D-vitamiinia sekä runsaasti hyvälaatuisia proteiineja ja kivennäisaineita. Säännöllinen kalan syönti vähentää muun muassa sydän- ja verisuonitautiriskiä.

Kalan valmistus

Ennen kypsennystä kalasta poistetaan ruodot. Kala voidaan myös suomustaa, suolata tai fileoida. Saat meiltä tuoretta kalaa myös valmiiksi fileoituna ja suolattuna.

Kalan valmistuksessa kannattaa huomioida kalan nopea kypsennysaika. Kala on kypsää jo muutamassa minuutissa. Kala voidaan valmistaa monella eri menetelmällä: friteerata, keittää, paistaa, pariloida, savustaa, grillata tai graavata. Kalaresepteillämme loihdit herkullisen aterian vaivattomasti. Kokeile vaikkapa savusiikakeittoa!

Reseptit