Savusiikakeitto

Herkullinen ja helppo savusiikakeitto maistuu myös perheen pienimmille. Reseptillämme saat savusiikakeittoa noin 3-4 annosta.

Ainekset

  • Noin 500 g savusiikaa
  • 4 isoa perunaa
  • 1 pussi keittojuureksia (pakaste)
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • (1/2-1 dl ruokakermaa tai noin 50 g sulatejuustoa)
  • (suolaa)
  • Tilli- tai ruohosipulisilppua

Valmistus

Perkaa savukalat. Kiehuta ruotoja ja päitä noin 15 minuuttia. Siivilöi ruodot pois ja kalaliemi on valmis.

Kuori ja paloittele perunat lohkoiksi. Keitä lohkoja kalaliemessä noin 10 minuuttia. Lisää keittojuurekset ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia. Mausta pippurilla. Lisää pienitty savukala keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista suola, lisää tilliä tai ruohosipulia.

Voit halutessasi käyttää keiton viimeistelyyn maitotuotteita, mutta se maistuu hyvältä ilman niitäkin.